Cara Merubah Suami Menjadi Unggul

Perkahwinan sesuatu yang indah dalam kehidupan, tapi apabila sudah lama berkahwin. Ada masalah yang timbul samada dari isteri atau suami, dan masalah tersebut kebanyakan datangnya dari suami. Isteri mula lah gelisah dan mencari Cara Untuk Merubah Suami Kembali Menjadi Unggul. Suami Unggul menjadi idaman para-para isteri..hehe..

Cara Merubah Suami Menjadi Unggul

Kenapa Suami Berubah ?

Merana hidup kalau suami berubah perangai, tak seperti masa bercinta dulu, Dulu romantik, penyayang, bertanggungjawab dan macam-macam lagi. ibarat jejak semut tak mampus la, dia kata, memang boleh jadi Suami Unggul ni..

Baca dulu sebab-sebab yang membuat suami BERUBAH..

1. Orang Sekeliling

Satu perkara yang perlu kita fahami, manusia mudah berubah apabila orang di sekelilingnya berubah. Orang sekeliling ini adalah terdiri dari kawan-kawan, jiran tetangga dan termasuk juga diri pasangan. Seringkali terjadi, si suami berubah adalah disebabkan oleh diri pasangannya yang sebenarnya juga sudah berubah. Disebabkan itu, si isteri perlu check dan semak semula, apakah yang bermain di fikiran suami dan apakah pandangan si suami terhadap dirinya dari semasa ke semasa? Kebanyakan isteri tidak sedar tentang perkara ini..

2. Kerjaya

Perubahan pada kerjaya juga boleh menyebabkan perubahan yang besar pada sikap seseorang. Perubahan kerjaya ini bukanlah bermaksud bertukar kerja semata-mata, tetapi, perubahan pangkat serta tugas juga boleh menyebabkan si suami berubah. Jika dulu waktu kerjanya pendek, kini waktunya mungkin lebih panjang, lebih banyak tanggungjawab yang perlu digalas menjadikan lebih banyak tekanan serta bebanan yang perlu ditanggung. Secara tidak sedar, kadang-kala, masalah yang berlaku di tempat kerja, terbawa-bawa oleh suami hingga ke rumah..

3. Ekonomi & Sosial

Faktor ekonomi sememangnya mampu memberikan kesan yang besar kepada sesiapa sahaja. Masakan tidak, pihak JAKIM sendiri pernah melaporkan, kadar penceraian rumahtangga di Malaysia, telah meningkat sewaktu krisis ekonomi melanda negara..

4. Fitrah

Kadang-kala, si suami itu sebenarnya memang tidak pernah berubah pun. Sewaktu bercinta, dia nampak romantik dan penyayang sangat.. tapi lepas berkahwin, lain pula jadinya. Sebenarnya, sikap suami sewaktu sedang bercinta dulu, adalah bukan sikap yang sebenar. Hanya selepas berkahwin, barulah si lelaki, memaparkan sikapnya yang sebenar. Sememangnya begitulah fitrah sikap beliau..

Ini antara sedikt masalah yang membuat Suami Berubah dan di petik dalam penulisan Dr Tuah..

Cara Merubah Suami Menjadi Unggul

Cara Merubah Suami Menjadi Unggul

Sebelum perangai suami menjadi semakin teruk, kaum isteri elok lah membuat tindakan secepat mungkin untuk menyelamatkan perkahwinan tersebut. Jangan tunggu suami berubah dengan sendiri, rasanya susah untuk membuatnya berubah..

Jadi, tolong la suami..

Tak tahu macam mana nak buat ?

Ada satu cara yang ditulis oleh Dr Tuah yang dapat menolong anda, tajuknya Suami Unggul. Dalam penulisan beliau di fokuskan dalam permasalah ini. Antara isi kandungannya..

BAB 1 : SUAMIKU, SUAMIKU JUA

Di dalam bab ini anda akan didedahkan dengan perkara paling asas di dalam menjaga hati suami dan sekaligus membentuk rumahtangga yang harmoni. Ianya bermula dengan pemilihan kata ganti diri bagi memanggil si suami. Secara tidak sedar, ia sebenarnya memberikan impak yang besar kepada si suami agar diri mereka rasa sentiasa dihormati oleh si isteri. Ketahui bagaimana panggilan kata ganti diri ini mampu mengubah dan meruntun jiwa si suami..

BAB 2 : APA ADA DALAM KEPALA SUAMI?

Suami seringkali berubah apabila si isteri juga berubah. Namun, seringkali perubahan ini tidak disedari oleh diri si isteri sendiri. Jadi, di dalam bab ini, kita akan cuba melihat, apakah sebenarnya persepsi suami terhadap isterinya?

Ada 11 jenis persepsi suami terhadap isteri yang dibongkarkan di dalam bab ini!

BAB 3 : APA YANG PATUT ISTERI LAKUKAN?

Ini adalah bab utama dan merupakan bab yang paling panjang. Di dalam bab ini, disenaraikan 72 situasi karenah suami, serta, bagaimanakah cara untuk mengatasinya. Pastikan anda baca bab ini dengan perlahan dan hadam ia betul-betul sebelum bertindak.

Lakukan apa yang disarankan, insyaALLAH, ianya akan dapat membantu menyelamatkan keharmonian rumahtangga anda!

Dan teruskan membaca dalam bab-bab seterusnya dalam penulisan beliau, ada 8 bab semuanya..

Jadi…

Kalau ada tanda suami-suami anda berubah..

Atau pun..

Untuk langkah awal untuk para-para isteri..

Jangan teragak-agak untuk mendapatkannya. Klik aje banner di bawah..

Semoga perkahwinan anda sentiasa bahagia..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.