Jana Income 4 Angka Sebulan dengan Jual Aiskrim

Yee, Jual aiskrim pun mampu menjana keuntungan sehingga 4 angka  sebulan..


Tapi nak bagi kedai kita laku dan still dapat 4 angka sebulan bukannya semudah yang disangka. Banyak aspek2 penting yang perlu diperlajari. Contohnya yang simple, mesti kena pandai buat aiskrim kan. Boleh belajar dari pakar pembuat aiskrim ini..


Jangan mudah putus asa, muhasabah pada diri sendiri gak..


Aku yang sedang berusaha jana wang online dengan program affiliate la..


Teringak kisah dulu2, Setiap kali pergi ke pantai irama di Bachok. Selalu gak beli aiskrim dari penjual atas motor, sedapnya dapat makan roti yang disalupi aiskrim tu. Sekarang tinggal kat Paka, susah nak jumpa penjual aiskrim macam tu..


Nampak gaya kena ke pantai irama Bachok la..hehe..

resepi roti aiskrim

Roti Aiskrim antara salah satu jenis aiskrim yang terdapat di Malaysia. Maklum la negara kita ni panas dan memang rakyatnya suka makan aiskrim, sebab tu macam2 jenis berjaya dihasilkan oleh pakar2 aiskrim..

Jenis aiskrim yang biasa kita jumpa

  • Aiskrim pong
  • Aiskrim Kelapa
  • Aiskrim Malaysia
  • Aiskrim Pasu
  • Aiskrim Potong
  • Aiskrim Goyang
  • Dan macam2 lagi
Kita boleh pilih yang mana satu..
 

Jana Income 4 Angka Sebulan dengan Jual Aiskrim

Sekarang ni ada yang mengambil peluang menjual aiskrim dan meraih keuntungan sehingga 4 angka sebulan walaupun menjual aiskrim secara part time dan masih ramai yang belum tahu untuk memulakan bisnes aiskrim.Berita baik untuk yang bekerja, tak payah berhenti kerja untuk berniaga dan mencari pendapatan sampingan..
 
Kalau kita dah minat berniaga, tak kira la apa2 perniagaan pun. Contohnya bisnes aiskrim. Tapi tak kira apa2 bisnes pun, mesti ada pasang surutnya. Pastikan ada ilmu sebelum memulakan bisnes dan lagi elok, cari la perniagaan yang kita minat..


Baru kita bersungguh2 berniaga, tu pasal makin ramai yang ambil peluang jual aiskrim. Ada segelintir yang berjaya menjana income sehingga 4 angka. Anda boleh tengok sendiri di lawan web beliau “Jual Aiskrim“..
 

Nanti bila dah berjaya, boleh belanja aku Nasi Kukus..haha..

Cara Memulakan Bisnes Aiskrim

Mari kita memulakan bisnes aiskrim, siapa2 pun boleh join. Ini perniagaan yang tidak memerlukan :
  • Tidak memerlukan modal runcit yang besar.
  • Tidak memerlukan kepakaran atau skill yang tinggi.
  • Tidak akan mengganggu waktu bekerja sepenuh-masa anda jika anda seorang pekerja makan gaji di sektor Kerajaan atau Swasta.
Seperti yang aku ceritakan takdi, cara memulakan bisnes aiskrim ini kita boleh dapatkan di lawan web beliau. Sebelum ini, kalau korang dah memulakan jual aiskrim tapi pulangannya antara RM600 atau RM700 sebulan. Cuba dapatkan Panduan daripada anak Chef Li ini dengan klik banner di bawah..
In Shaa Allah dengan perlaburan dan usaha kita yang berterusan. Dengan ilmu yang cukup, akan nampak hasil2 kejayaan dan mampu menjana income 4 angka sebulan dengan jual aiskrim..
 

Pendapatan Sampingan Jual Aiskrim

Walaupun negara kita sekarang ni mengalami pelbagai-bagai kenaikan tapi jangan dorang dipersalahkan. Memang la sebagai rakyat ada sikit tak puas hati.
Pada buang masa duk marah di media sosial baik fikirkan sesuatu untuk mencari pendapatan sampingan..
 
Negara kita banyak peluang2 untuk mendapatkan side income, antara MALAS atau rajin jer. Dan kita boleh cuba dengan Jual Aiskrim secara kecil-kecilan..
 
 
Kesimpulan
Kita berniaga, biar la dengan niat yang betul. Niat nak tolong orang dan memberi kepuasan pada pelangan. Sama juga dengan bisnes aiskrim kalau nak berjaya..
 
Jangan ingat nak cepat untung jer..
 
Dan jangan takut pada kegagalan. Dengan kegagalan akan muncul kejayaan..
 
Semoga dengan artikel ini akan membuat kita bersemangat dan ada motivasi untuk memulakan bisnes aiskrim dan jom kita boleh baca Panduan yang telah disediakan oleh Afiq Dato’ Rusly..
 
 
 
 
 
(Visited 350 times, 1 visits today)

Related Post

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.