Rahsia Taoboa | Borong Barang Online Murah Dari China

Rahsia yang bukan rahsia lagi kalau korang memiliki info tentang membeli atau terus borong barang online murah dari china dalam website rahsia taobao ni. Buat korang yang minat berniaga dan mencari-cari cara untuk membeli barang dari China, Rahsia Taoboa ini pilihan tepat untuk memilikinya..


Sebelum ini kita tahukan, kebanyakkan supplier memborong barang di sempadan Thailand atau di indonesia. Kenapa supplier memborong barang kat sana ? 


Mesti harganya yang murahkan..


Dan ada maklumat macam mana nak memborong barang kat sana. 


Mereka tahu macam mana nak untung berlipat ganda dan manimumkan kerugian, sebenarnya ramai supplier yang memborang barang dari China ni. samada borong secara online seperti website Taobao atau pergi sendiri ke negara tersebut.

Rahsia Taoboa | Borong Barang Online Murah Dari China


Kualiti Barang Dari China



Ingat yang aku dulu2, kalau sebut jer barang dari China. Tak kira la apa2 produk pun, memang tak berkualiti atau cepat rosak. Korang pun mesti menyangkal macam tu kan, fikiran negatif betul..



Sebenarnya susah nak cakap barang berkualiti dengan tak berkualiti ni macam mana. Aku pun beli gak barang dari China, pakai 2 tahun pun masih elok lagi. Korang pun tak terkecualikan. Di Malaysia, barang dari negara china tak dapat dipisahkan. Pakai barang dari negara mana pun tak kisah sebenarnya, janji pandai jaga, In Shaa Allah tahan lama..


Walaupun beli barang itu dengan harga murah. Sape tak suka barang murahkan. Dan aku la salah sorangnya..haha. 



Kelebihan Borong Barang Secara Online

 

  • Mesti menjimatkan masa korang
  • Tak payah bazir duit pergi China
  • Tak payah lagi bayar komisen kat orang tengah
  • Maksimumkan keuntungan
Tapi jangan ingat mudah, tanpa ilmu mungkin pelaburan yang korang buat akan hancur lebur. Masa tu baru menyesal sebab tak memperlajari cara borong barang..

 

panduan borong barang China

 

Website Yang Menjual Barang Secara Borong Online Dari China



Alibaba.com

  • Ianya adalah lebih khusus kepada pemborong-pemborong yang BESAR dimana, produk-produk disitu dijual dengan harga yang sangat rendah. Tetapi untuk membeli di Alibaba, secara purata, minimum kuantiti yang perlu dipesan adalah antara 500 unit hingga 1,000 ke 10,000 unit.
AliExpress.com
  • Adalah untuk segmen pengguna (consumer) dimana, di AliExpress.com, anda boleh membeli produk pada kuantiti yang sedikit, tetapi dengan harga yang agak mahal. Ianya sebenarnya sebuah website yang disasarkan kepada pengguna-pengguna di U.S yang mahu membeli barang dari China secara terus.
Taobao.com
  • Ianya milik syarikat alibaba juga tapi fokus pada pasaran yang berbeza. Taobao ni lebih kepada pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com . Jadi ianya “just nice!”. Sangat sesuai untuk pemborong-prmborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan. 
 
Nampak perbezaannya..
 
 

5 Rahsia Taobao Membantu Borong Barang Online Murah Dari China

Kalau korang ingin berniaga secara kecil-kecilan dan tiada asasnya, ikuti Rahsia Taobao ni :
  1. Rahsia 1 : Teknik Mencari Produk Pasti Laku
  2. Rahsia 2 : Produk Yang Perlu Dielakkan!
  3. Rahsia 3 : Langkah Demi Langkah Membuat Pembelian Di TaoBao.com
  4. Rahsia 4 : Cara Menjual Produk Yang Telah Diborong Secara Online!
  5. Rahsia 5 : Proses Jualan & Teknik Meng”Ayat”
 
 

Kesimpulaan

Kalau sebelum ini sebulan sekali asyik duk ulang alik borong barang dari China, mungkin dapat mengurangkannya. Tapi tak tahu la kot2 korang memang suka buat cara tu, sambil memborong sambil melancong..huhu..
 
Tapi kalau order di website Taobao lagi senang..
 
Jika korang nak belajar benda baru pasal Taoboa ni, sila baca panduan rahsia taobao dan LIMA rahsia membantu korang membeli secara borong dengan murah..
 
(Visited 528 times, 1 visits today)

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge