Anda Rasa Barang Dari China Ada Kualiti Tidak?





Anda Rasa Barang Dari China Ada Kualiti Tidak? Apa kata anda, adakah anda rasa barang dari China kurangnya kualiti? Jika anda hendak menjual barang khususnya dari China, rasa-rasanya ada pelanggan hendak hendak beli atau tidak beli..

Itu lah salah satu persoalan usahawan yang ingin mengambil barang dari negara tersebut..

Iti lah, dari dulu lagi masyarakat telah dipesongkan oleh kata-kata barang dari China tidak berkualiti atau kurang berkualiti dan tidak tahan lama. Dan sampai ke hari ini ada lagi yang berfikiran macam tu tapi masyarakat sudah semakin celik dengan barang murah dari China..

Anda Rasa Barang Dari China Ada Kualiti Tidak

Anda Rasa Barang Dari China Ada Kualiti Tidak?

Jika anda perhatikan perniaga-perniaga sekarang, kebanyakkannya menjual barang dari China kerana harganya yang murah dan senang untuk dijual mahu pun dibeli. Jika barang tersebut ttidak berkualiti, kenapa item tersebut mudah sangat dijual dan sentiasa kehabisan stok. Boleh katakan berkali-kali kena repeat order kerana mendapat sambutan daripada pelanggan..

Dan..

Ramai yang pergi ke China untuk memborong barang murah seperti yang diceritakan dalam Rahsia Taobao. Selain itu, ada juga alternatif nak memborong barang murah tanpa pergi ke negara tersebut melalui keadah online saja, ada boleh rujuk link di atas..

Anda Rasa Barang Dari China Ada Kualiti Tidak?

Betul Ke Tidak Berkualiti

Jika anda hendak tahu, kebanyakkan syarikat-syarikat berjenama besar di dunia seperti Adidas, Casio, Nike dan sebagainya mula membina kilang-kilang pembuatan mereka di negara China untuk mendapatkan kos pembuatan yang jauh lebih murah dari negara-negara lain..

Bukan sahaja perniaga nak jimatkan kos beli barang, kalau boleh semua syarikat nak mengurangkan kos pembuatan, kan..

Melalui cara ini, margin keuntungan syarikat berganda-ganda. Ini membuktikan syarikat berjenama mempercayai kebolehan dan kualiti barang dari negara China. Adakah anda masih lagi rasa barang tersebut tidak berkualiti..

Seperti pendrive yang aku beli beberapa tahun lepas dari keluaran negara China, walaupun tidak berjenama tapi masih lagi dalam keadaan elok dan selamat. Boleh katakan iajuga bergantung pada cara kita menggunakannya..

Jadi, anda jangan segan menggunakan barang dari China..

Baik murah asal bagus,,huhu..

 



(Visited 64 times, 1 visits today)

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge