Cari Pendapatan Sampingan Dengan Jobdirumah

Tinggal beberapa hari lagi tahun 2015 akan tamat dan muncul la tahun baru. Tahun 2016 dijangkakan akan lagi mencabar dengan pelbagai2 kenaikan. Contoh naiknya tambang pengangkutan dan taraf elektrik.. Sudahkah kita bersedia dengan cabarannya.. Korang pernah dengan laman web Jobdirumah. Ianya laman web yang menolong korang untuk mencari pendapatan sampingan secara part time atau sepenuh masa.. Dan banyak
Read More

Cara Berkesan Berhenti Merokok

Adakah anda hendak berhenti merokok ? Di luar sana berapa ramai yang cuba berhenti merokok tapi tak berjaya, anda rasa apakah sebabnya ?  Mungkin salah satunya dengan berhenti menghisap rokok secara mengejut, ianya memberi kesan pada tubuh badan anda.. Ramai yang gagal sebab tak tahu Cara Hendak Berhenti Merokok Dengan Berkesan. In Sha Allah kalau
Read More

Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah

Di Malaysia, kebanyakkan orang memilih untuk bekerja di sektor awan atau lebih popular kerja kerajaan. Boleh dikatakan kerja kerajaan ni menjamin masa depan dan banyak imbuhan serta keuntungan yang diperolehi..     Kemudahan yang diperolehi di sektor awan : Naik gaji tiap2 tahun.. Cuti bersalin 90 hari untuk wanita.. Cuti tahunan.. Bantuan perubatan di hospital
Read More

Resepi Kek Lapis Aiskrim

Kek Lapis Aiskrim ? Ini kali pertama mendengarnya, kebiasaannya yang selalu aku dengar atau makan ialah kek lapis. Pelbagai rasa dalam tu seperti coklat, soda, vanila, pandan dan macam-macam lagi. Rindu pulak kek lapis buatan makcik-makcik comel kat kampung..hehe.. Bagaimana pulak campuran kek lapis dengan askrim ? Siapa pernah merasainya, sedap tak. Di Paka (Terengganu)
Read More

Panduan Mudah Ternak Kambing

Rasanya di negara kita kurang usahawan yang menceburi Bisnes Ternak Kambing, mungkin kurang pengetahuan tentang bidang ini atau kurang berminat. Confirm kalau sesiapa yang menceburi bidang perternakan kambing dapat untung besar. Sebab apa ? Harga sekor kambing sekarang agak mahal dan permintaannya amat tinggi setiap tahun.. EntryTerkait: Cara Lengkap Memulakan Menternak Kambing Mengikut pengalaman aku, kalau
Read More

Rahsia Jana Wang Dengan Menulis

Aku memang suka menulis dan membaca dan cara aku mendapat kepuasan dengan menulis di blog ini. Aku memilih bidang blog dan memang seronok la. Bestnya mendapat pulangan dengan menulis. Seperti yang dikatakan oleh Bro  Aqif Azizan dalam Rahsia Jana Wang Dengan Menulis.. Entry Terkait : Ebook Rahsia Mendapat RM1,000 Sebulan Dengan Menulis.. Banyak caranya nak menjana dengan menulis,
Read More

Tips Memikat Lelaki

Apa khabar anda semua, sekali lagi di entry ini kita membincangkan pasal Lelaki. Sebelum itu topik yang diterbitkan ialah Cara Memikat Lelaki oleh HM Tuah Iskandar, Sudahkah anda membacanya. Kalau belum, sila baca dulu Cara Memikat Lelaki oleh HM Tuah Iskandar ini.. Takde paksaan untuk membacanya..hehe.. Pakar Motivasi  HM Tuah Iskandar telah menerbitkan ebook Hi Hensem
Read More