Cara Berkesan Berhenti Merokok

Adakah anda hendak berhenti merokok ?

Di luar sana berapa ramai yang cuba berhenti merokok tapi tak berjaya, anda rasa apakah sebabnya ?  Mungkin salah satunya dengan berhenti menghisap rokok secara mengejut, ianya memberi kesan pada tubuh badan anda..

Ramai yang gagal sebab tak tahu Cara Hendak Berhenti Merokok Dengan Berkesan. In Sha Allah kalau tahu step by step untuk memulakannya, ianya berkesan untuk anda katakan ” Tak Nak Merokok Selama-Lamanya “..haha..

Cara Berkesan Berhenti Merokok
Cara Berkesan Berhenti Merokok

Risiko Menghisap Rokok

Kalau nak tahu, banyak risiko yang anda akan tanggung bila merokok, di bawah ini hanya sebahagian saja yang dapat dikongsi untuk rujukan bersama..

 • Asap Rokok Basi Memudaratkan Kanak-Kanak
 • Rokok Mengakibatkan Mati Pucuk
 • Merokok Mengakibatkan Strok
 • Rokok Mengakibatkan Serangan Sakit Jantung
 • Rokok Mengakibatkan Kanser Paru-Paru
 • Dan sebagainya..

Bahan Toksik Dalam Asap Rokok

Terdapat beribu-ribu jenis bahan kimia beracun di dalam asap rokok. Di bawah hanya beberapa bahan-bahan dan di mana ia kerap dijumpai..

Bahan Toksik Dalam Asap Rokok
Bahan Toksik Dalam Asap Rokok

Cara Berkesan Berhenti Merokok

Kalau anda nak tahu cara berkesan berhenti merokok, ada seseorang yang telah berkongsi panduannya. Beliau dulu sorang perokok tegar, tapi telah berjaya berhenti tanpa mengambil apa-apa ubat atau sayik menguyah gula-gula getah untuk mengawal ketagihannya..

Anda silap ? Kaedah sebegitu sebenarnya kurang berkesan. Ianya hanya akan membuatkan anda bergantung pula kepada bahan-bahan tersebut. Silap haribulan, kos untuk membeli penawar itu lebih tinggi dari kos merokok. Akibatnya, lambat-laun, anda akan kembali merokok semula..

Jadi..

Sila ke web Panduan Berhenti Merokok untuk mengetahui cara berhenti merokok dengan berkesan. Ada 8 langkah penting yang perlu anda ikut supaya berkesan, antaranya..

 1. 2 Perkara Utama Yang Membuatkan Anda Terus Merokok.
  Anda perlu sedar mengenai 2 perkara ini, jika tidak, sampai bila-bila pun anda akan terus merokok.
 2. 5 Sebab Utama Kenapa Susah Untuk Berhenti Merokok.
  Ramai orang yang gagal berhenti merokok, tidak tahu sebab mengapa mereka gagal untuk berhenti. Disebabkan itu, mereka akhirnya menjadi pasrah dan tidak mahu lagi berusaha.
 3. 4 Kelebihan Utama Berhenti Merokok.
  Jika anda ingin berhenti merokok, anda mesti tahu, mengapa anda mesti berhenti merokok? 4 Kelebihan ini akan memberikan anda sebab yang kukuh, mengapa anda perlu berhenti merokok sekarang!
 4. Langkah-langkah Mudah Berhenti Rokok.
  Disinilah rahsia terbesar bagaimana anda boleh berhenti merokok dengan mudah dan berkesan. Apa yang perlu anda lakukan, hanya baca, fahami dan lakukan setiap langkah yang diajarkan dengan penuh tekad.
 5. Tempoh Pantang Merokok.
  Berapa lamakah anda harus berpantang dari menghisap rokok untuk membolehkan anda kekal berhenti merokok selamanya? Semua itu dikupas di dalam bab ini.
 6. Sebab Utama Kenapa Gagal & Kembali Merokok.
  Selepas anda berjaya melepasi tempoh pantang merokok, masih ada beberapa perkara yang boleh menyebabkan anda kembali merokok, ketahui apa perkara tersebut dan pastikan anda mengelakkan dari melakukannya.
 7. Rokok Terakhir .
  Bagaimana menghadapi saat-saat terakhir anda bersama rokok. Ianya amat penting dan kritikal.
 8. Amaran Terakhir.
  Jika terasa ingin merokok semula, ingatilah amaran ini.

Kesimpulan

Emm, memang susah nak berhenti merokok..

Kalau anda berfikir negatif macam tu, seumur hidup pun tidak akan berjaya berhenti..

Jadi..

Tanamkan azam pada diri untuk berjaya membebaskan dari asap rokok ini. Selagi anda mempunyai peluang untuk berhenti dan sihat semula seperti sediakala. Ambil la peluang itu dengan klik link di bawah..

Link >> Cara Berkesan Berhenti Merokok

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.