Panduan Mulakan Bisnes Burger

Panduan Mulakan Bisnes Burger. Burger memang menjadi makanan orang tempatan tidak kira India, Cina atau Melayu. Di Malaysia, pelbagai jenis resepi burger berjaya dihasilkan dan ada dikalangannya menghasilkan burger yang unik. Mereka yang memang kaki burger, memang memburu dan tidak akan lepaskan peluang merasai pelbagai resepi burger. huhu..

Panduan Mulakan Bisnes Burger

 

Panduan Mulakan Bisnes Burger

Jadi, anda yang berminat dengan bisnes ini dan berkeinginan untuk memulakan langkah sebagai perniaga burger yang berjaya, admin boleh share satu panduan yang berguna untuk anda dalam mengetahui selok belok bisnes burger ini. Panduan ini menerangkan secara detail apa yang harus anda buat dan pelajari sebelum berniaga. Ia sangat sesuai untuk anda memulakan langkah pertama anda dalam berniaga dan sesuai untuk mereka yang sudah menceburi perniagaan ini..

Panduan ini telah ditulis oleh Afiq Dato’ Rusly, Jika anda mengenali Chef Li atau namanya Dato’ Hj. Rusly Abdullah (penulis bestseller jutawan senyap). Beliau telah dibimbing oleh Ayahnya dalam bidang kulinari dan berpengalaman bertahun-tahun dalam bidang tersebut.

Sepanjang penglibatannya, beliau telah berjaya melatih hampir 15,000 orang usahawan makanan melalui Kursus Masakan dan Memproses Makanan..

 

Masalah Dalam Memulakan Perniagaan Burger

Okey, terlebih dahulu admin ceritakan apa masalah kita sebelum memulakan perniagaan ini yang membuatkan anda was-was atau tidak jadi terus. Biasa la kalau nak berniaga apa-apa pun, ini antara yang difikirkan..

 • Macam mana nak bermula dan apakah LANGKAH PERTAMA yang perlu anda lakukan untuk memulakan bisnes burger dengan betul dan lumayan.
 • Anda tercari-cari Sifu atau Tok Guru yang boleh membimbing anda langkah-demi-langkah untuk memulakan dan mengembangkan lagi bisnes burger anda.
 • Anda sebelum ni tiada ilmu untuk berniaga terutama sekali berniaga burger. Anda sendiri sedar, apa-apa mesti dimulakan dengan ilmu terlebih dahulu jika ingin memulakan sebarang perniagaan.
 • Untung ke bisnes burger ni? Ada orang kata untung kecil. Tapi bagaimana nak tingkatkan keuntungan daripada bisnes burger ini?
 • Berapa modal yang perlu dilaburkan untuk permulaan? Apakah terdapat cara dan teknik untuk mengurangkan kos?

 

Dan sebagainya..

Panduan Mulakan Bisnes Burger

Kelebihan Bisnes Burger

Anda yang berminat menjual berger secara kecil-kecilan atau sebesar-besarnya, boleh ikuti tips dan kelebihan dalam rujukan ini. Antara ilmu yang dikongsikan dan sedut seberapa banyak ilmu yang diberikan..

 • Pembongkaran 9 kelebihan bisnes burger tepi jalan berbanding perniagaan makanan restoran atau apa-apa jenis perniagaan pun yang selama ini hanya Jutawan Senyap sahaja yang tahu!
 • Penerangan jelas mengenai bisnes burger jenis Perusahaan Sendiri VS Francais. Mana satu pilihan yang lebih TEPAT?
 • Pendedahan 3 strategi ‘SUPER-POWERFUL’ yang wajib anda lakukan untuk mencapai pendapatan 5 angka setiap bulan daripada bisnes burger anda.
 • 5 aspek pengurusan yang wajib anda tahu dan amalkan dalam bisnes burger anda agar perjalanan anda menuju sasaran pendapatan 5 angka sebulan menjadi lebih mudah
 • Penerangan tentang 5 faktor dari segi produk burger anda sendiri yang perlu anda ambil-kira untuk menjamin keuntungan bisnes burger anda.
 • PENDEDAHAN EKSKLUSIF: Pendedahan ini bakal membuka mata anda tentang 3 kelemahan bisnes burger bakar! Anda akan didedahkan dengan punca kegagalan sesebuah bisnes burger bakar yang boleh anda elakkan jika anda ingin juga menjalankannya

 

Teruskan membaca di halamannya nanti..

Jika anda berminat menjadikan bisnes ini sebagai parttime atau fulltime. Boleh menjadikan panduan ini sebagai rujukan dalam perniagaan tersebut. Seterusnya anda boleh baca di halaman Panduan Bisnes Burger ini..

Yang penting..

Berusaha keras pasti menuju kejayaan…
Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.