Inovasi Kek Lapis Aiskrim

Kek Lapis Aiskrim ? Ini kali pertama mendengarnya, kebiasaannya yang selalu aku dengar atau makan ialah kek lapis. Pelbagai rasa dalam tu seperti coklat, soda, vanila, pandan dan macam-macam lagi.

Rindu pulak kek lapis buatan makcik-makcik comel kat kampung..hehe..

Bagaimana pulak campuran kek lapis dengan askrim ? Siapa pernah merasainya, sedap tak. Di Paka (Terengganu) masih belum ada lagi, kalau tak boleh la rasa. Cuaca panas macam ni memang best makan aiskrim..

Resepi Kek Lapis Aiskrim
Resepi Kek Lapis Aiskrim

Inovasi Kek Lapis Aiskrim

Inovasi Kek Lapis Aiskrim ini dihasilkan G&H Cake House. Pengurus operasinya, Muhamad Haziff Ahamat, 28, berkata, idea tersebut merupakan inspirasi daripada bapanya untuk menggabungkan kedua-dua jenis makanan terbabit..

Ianya kian popular dam mendapat permintaan tinggi..

Nampak peluang yang disambar oleh Muhamad Haziff Ahamat, Beliau nampak bisnes apa yang mendapat permintaan ramai dan dengan usaha gigih bersama bapanya, kini kek lapis aiskrim mereka semakin popular..

Katanya lagi, beliau menyertai beberapa pameran untuk memperkenalkan kek yang mereka hasilkan di mata masyarakat dan suatu hari nanti dapat mengeksport ke luar Negara.

Pencipta Kek Lapis Aiskrim
Pencipta Kek Lapis Aiskrim

Beliau bersama dengan ayahnya, ayahnya macam mat saleh jer..hehe..

Kesimpulan

Hebatnya idea-idea orang kita, pelbagai cara dihasilkan dengan aiskrim ini. Ada usaha, hasilnya akan muncul di depan mata.. In Sha Allah..

Dan..

Sedikit pengkongsian, cara-cara buat aiskrim boleh belajar dengan klik link atau banner di bawah..

Link >> Belajar Hasilkan Aiskrim.

 

Rujukan artikel & picture- Sinar Harian

 

(Visited 315 times, 1 visits today)

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge