hasrozi

Panduan Bisnes Aiskrim

Mesti ada segelintir orang kita yang beranggapan, untung ke jual aiskrim ni. Jual aiskrim di tepi jalan, kantin atau kawasan sekolah. Kalau anda berfikir macam tu memang silap besar la. Kalau perhatikan sekarang ni, banyak yang dah mengambil peluang untuk berniaga aiskrim.. Dan ada yang memulakan bisnes aiskrim sekadar part time.. Entry Terkait : Cara Memulakan
Read More

Cara Borong Barang Dari China

Korang pernah dengar laman web Taobao.com ? Kalau tanya pada orang-orang biasa mesti tak tahu apa tu Taobao.com. Tapi kalau tanya pada usahawan perniagaan, mesti tahu. Ianya adalah tempat untuk memborong barang dari china secara online.. Entry Terkait : Rahsia Taoboa | Borong Barang Online Murah Dari China Tapi korang yang di luar bidang ni tapi
Read More

Cara Lengkap Memulakan Menternak Kambing

Adakah korang suka makan daging kambing ? Kalau aku memang suka dengan daging kambing, daging kambing memang mabeles..huhu.. Dan.. Pernah tak pergi ladang kambing dan tengok cara menternak kambing. Kalau belum pernah, boleh la curi2 masa tengok perternakan kambing di kampung korang atau kampung sebelah.. Pernah tengok di Agro Jurnal yang disiarkan di tv1 tentang
Read More

Hello.. Ini hanya la tips untuk berhenti merokok.. Ikut korang la nak ikut atau tak.. Aku tahu diluar sana memang ramai yang merokok, kalau dulu dimonopoli oleh lelaki tapi sekarang ni, gadis-gadia cantik dah makin terjebak sama.. Ramai perokok tegar, walaupun harga rokok naik tapi makin ramai yang beli.. Tips Berhenti Merokok Mesti korang pernah
Read More

Berapa Ramai Rakyat Malaysia Yang Merokok

Tak usah cakap di Malaysia, dikalangan kawan2 aku pun memang ramai yang merokok. Kadang2 naik rimas aku dengan bau asap rokok dan pulak sekarang ni fenomena hisap VEPO, lagi berketul-ketul asap.. Mejoritinya lelaki yang merokok, belum tengok lagi kawan perempuan aku yang merokok. Baguskan dorang..hehe. Cuma kecewa kalau ke kedai makan tertengok wanita yang merokok,
Read More