Cara Memulakan Bisnes Aiskrim

Siapa yang tak suka aiskrim, cuba bagitau aku. Kalau memang tak suka makan aiskrim, memang teruk la. Melepaskan satu nikmat , time cuaca panas-panas gini memang melegakan tekak yang kehausan. Tuan Bisnes Aiskrim pun kegembiraan dapat menjana income.. Haha..

Entry Terkait : Jana Income 4 Angka Sebulan dengan Jual Aiskrim

Dan ada tak yang teringin untuk berniaga tetapi tak tahu cara memulakan bisnes aiskrim. Bisnes aiskrim ni boleh dilakukan secara part time atau full time, ianya mengikut kehendak saudara atau saudari..

Cara Memulakan Bisnes Aiskrim

Kalau tengok picture aiskrim kat atas ni, macam-macam caler dan perisa berjaya dihasilkan. Bukan saja rasanya yang lazat tapi mampu menarik pelangan untuk membeli. terutama kanak-kanak..

Cara Memulakan Bisnes Aiskrim

Katakan lah korang berminat hendak berniaga aiskrim, selain mencari pengalaman dengan berkerja di tempat jual aiskrim. Korang boleh juga memiliki info yang terdapat dalam Panduan Bisnes Aiskrim ini. Antara rahsia yang terdapat dalam panduan tersebut..

Bab : Apa Persiapan Memulakan Bisnes Aiskrim?

Lubuk dah tahu pun tak guna kalau tak tahu cara buat persiapan. Dah lah ais krim ni cepat cair.

Apa peralatan yang diperlukan? Sebelum proses? Semasa kerja operasi dijalankan? Bab ini kita perlu tahu agar kita tidak kelam-kabut nanti.
Semuanya ada saya ceritakan dalam bab ini. Ada gambar. Insyaallah, mudah faham.

Bab : Rahsia Pemprosesan Aiskrim

Apa resepinya? Apa bahan-bahan asasi yang diperlukan? Bagaimana nak buat ais krim di rumah anda sendiri? Bagaimana cara pemprosesannya?

Anda kena belajar ilmu ni, barulah jimat. Barulah boleh dapat margin tinggi. Kalau anda ambil dekat suplier, sebenarnya suplier yang untung banyak.
Jangan risau, dalam bab ini saya terangkan terperinci apa bahan masakan dalam bentuk gambar. Agar anda boleh beli sendiri di kedai runcit. Siap jenama brand saya beritahu.

Paling best dalam bab ni. Anda boleh buat aiskrim perisa anda sendiri. Yahooo…!

Bab : Info Asas Tentang Aiskrim.

Dalam bab ini anda akan tahu ada berapa jenis aiskrim di Malaysia ni? Apa yang membezakan jenis-jenis aiskrim ni?

Kenapa aiskrim jenis A lebih murah berbanding jenis B? Kenapa aiskrim yang kita beli dekat supermarket cepat cair?

Aiskrim yang bagaimana yang dikatakan mesra-pengguna? Ada saya beritahu jawapannya. Agar anda tak kekok bila diajukan soalan ini satu hari nanti. 🙂

Sebahagian rahsia bisnes aiskrim yang dikongsikan dalam laman web beliau dan banyak lagi rahsia yang terkandung dalam panduan beliau.  Orang kata, baca, paham betul-betul dan praktikkan..

Kesimpulan

Bisnes aiskrim ni antara perniagaan yang laku di Malaysia, baik kita mencuba daripada tengok orang lain jer yang berniaga aiskrim..

Ingat dalam berniaga, jujur tu penting. Jangan duk fikit untung semata-mata. Jangan lupa sentiasa berusaha, selalu berdoa dan baru bertawakal PADANYA. Klik Link di bawah untuk panduannya..

Klik Sini >>  Panduan Bisnes Aiskrim

 

 

(Visited 321 times, 1 visits today)

Related Post

4 Comments


  1. // Reply

    masa sekolah rendah dulu saya jual aiskrim sebatang 20 sen 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge